Riscurile iubirii

 

Orice meserie cu riscurile ei, ei bine si cand iubesti si pune naiba pe unul dintre cei implicati sa faca stanga iar celalalt dreapta cam ai pus-o. Ca orice alta actiune si iubirea are riscurile ei. Si zau ca acum le stiu mai bine ca oricine. Imi spunea cineva astazi “eu nu mai cred in iubire”. M-am intrebat daca verbul cheie mai sta in A CREDE. In ce trebuie noi de fapt sa credem?

Sa vrem iubire sau sa credem in iubire? Sa asteptam iubire? Sa chemam iubire? Deci daca ii schimbam verbul si iubirea primeste alta varianta cu scop primar. Vrem iubire cu totii nu? Deci din start nu o putem nega, ea este, exista…si cand te doare mai tare pieptul fix atunci vezi doi porumbei cum iti incalzesc mainile si se privesc pana in colosul inimii intr-o scena banala, in statia de metrou…

Ce sa mai spui? Ce sa fie oare adevarat? Sunt ei naivi? Sau esti tu deplasata? La primul impuls spui : “Ah, ce frumos” , ti se si impleticeste limba in monologul tau mental numai cand o spui. Ti se indoaie inima zau.

Tu zburlita, aiurita in lupta spre refacere si vindecare te uiti asa in amarul sufletului tau si numai clisee iti vin in minte. Cobori si nu ai cum sa nu iti spui: “O doamne ce ii asteapta”.

Riscurile iubirii sunt mari, sunt tari, sunt incolore, sunt de lunga durata iar profilaxia tratanentului daca bate la comun pentru doua persoane pe tot mapamondul tot este ceva.

Va spun ca, oricat de mult ai pune suflet in iubirea respectiva, oricat te-ai lupta, oricat de mare ar fi sansa ori abilitatile celor doi din relatie de a rezista, de infrunta…conteaza sa fie doi. Dar doi…nu doar cu prezenta, cu portofelul sau cu sarmalele calde. Doi oameni constienti, foarte constienti. Vrei sa dormi in papuci? Dormi in papuci atunci, dar nu te implica intr-o relatie. Vrei sa traiesti ca un burlac casatorit? Va trebui sa alegi, sunt variante ce nu pot relationa.Si la final nu mai tine nimeni cont de toate momentele in care ai tras cu dintii sa repari, sa refaci sa reconstruiesti cand inca nimeni poate nu era patat de alte greseli mai mari precum orgoliul sau neincrederea.

Inca ceva, din cultura noastra socio-emotionala trebuie scoasa de URGENTA expresia “in spatele unui barbat puternic se afla o femeie puternica”. Doamne iarta-ma, dar ce aveti impresia ca femeia e stalpul de care te agati, o Madonna a tuturor indurarilor si tolerantelor posibile a tuturor stangaciilor si imaturitatilor iubitului ei?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>