Protestez

Adevarata revolutie nu incepe in strada.

     Nevoia de protest vine din inima (cu siguranta cei asa zisi pragmatici imi vor  linsa articolul cauzei cuvantului “inima”) si daca aspiram si ne dorim schimbarea desigur ca avem nevoie de actiune. Dar ce gresit am fost inteleasa si ce raspunsuri taioase am primit…
Spuneam: “Eu am invatat de la alte tari civilizate, sa nu pun la judecata limita si nivelul altora decat daca perimetrul imi este incalcat si chiar si atunci printr-un zambet. Am invatat sa ma preocup de bunastarea mea interioara si intelectuala si sa iubesc oamenii.”
Mi s-a spus ca aducem vorba de domnul Egoism… Ar fi fost mai multe de spus si de clarificat. Opozitia ar fi ramas insa la fel de acida si agresiva, intr-un mod atat de gratuit. Totusi, bateam pentru fronturi comune…

Imi fac adaugirile aici si spun: Nu vom putea schimba nimic niciodata, nici acum nici peste inca 2 secole cu fruntea incruntata. Nu vom sti a vindeca sufletele nici unui “om sarman” prin ingheturi in piata…. Toate aceste lupte sunt de ordin politic si numai de ordin politic. Ei sunt masteranzi in aceste aranjamente, stati linistiti va depasesc numeric si ca putere nu mai zic.

 Eu sunt Tia da?  Traiesc intr-un perimetru de 60mp cu loc destul sa-mi expun tablourile. Am o singura buna prietena de 10 ani care lucreaza pentru 15 milioane, am avut o pisicuta frumoasa dar acum compensez ca am masina (joke). Vroiam sa subliniez ca sunt un om special intr-un patratel mic.

Stiti cat de simplu se poate schimba lumea? 
Printr-un click! Vorbesc de actiuni mai profunde care mai devreme sau mai tarziu vor face oamenii mai constienti de drepturile si posibilitatile lor.

Ies dupa paine, da? La coltul magazinului sunt patru baieti de cartier, mai mereu prezenti. Vara cand trec pe langa ei in egarii si tricourile mele dezlanate, se instaleaza o tacere malc…si uneori aud unele susoteli… Nu m-am uitat niciodata incruntata la ei, nu i-am judecat, nu i-am persecutat…dar le-am zambit. Intr-o zi imi lipseau 5 bani…in spatele meu unul din baieti mi-a zis “Doamna dati-mi voie, am eu”. Asta reprezinta efectul…

Ce nu intelegem unii dintre noi este ca schimbarea asta pleaca de la stima de sine a fiecaruia dintre noi. Si nu sunt catusi de aproape de egoism… 
Si nu, nu vorbim nici de o “iubire generala”, vorbesc despre “iubeste-ti semenii”. Pentru cine gaseste prea religioasa directia mea o poate traduce prin orice “limba” doreste. Pe principiul daca lui ii fac un bine poate imi va da si mie cineva.
Zambiti caseritei de la Megaimage….daca sunteti atat de inteligenti si lideri deosebiti, poate asa veti tine cont si de faptul ca femeia aia (poate) sta de 12 ore pe bani foarte putini, in prag de sarbatoare servind pe altii, fara un brad facut acasa pentru a-si putea permite o pereche de role pentru fetita ei.

Stiti cand vom avea schimbarea?

Cand veti vedea pe strada doi tineri care arunca seminte si inainte sa-i judecati, va veti gandi la mediul si sansa lor la educatie. Cand va veti gandi ca poate sigur provin din familii unde mancau un colt de paine pe zi si ca sa supravietuiasca, s-au inrait, iesind cu “pretenii” in strada, urand masinile fitoase care le treceau ostentativ pe langa stomacelelor lor stranse.

Va veni schimbarea:

Cand veti vedea un om nervos care uita sa-ti zica multumesc ori sa-ti tina usa liftului, un taximetrist arogant care va indispune, atunci cand nu veti aplica tacerea dar nici agresivitatea ca un bumerang.

Si cand veti face toate astea, dupa sa-mi veniti mie sa-mi insiruiti actiunile voastre de protest si toate duminicile in care indurati in strada….si nici macar atunci….

Atunci cand veti zambi inainte de toate, atunci cand va veti stradui din putinul vostru sa daruiti unui om pierdut o sansa sa vada speranta… speranta ca Binele si oameni buni mai exista. Asta hraneste mai mult decat orice fleica de carne sau 10 lei aruncati in dispret. Respectul si zambetul…ii vor face sa nu mai fure…sa nu mai cerseasca, sa-si doreasca mai mult de la ei insisi.
Nu vorbesc de “iubire generala” (ce denumire mai este si asta?)…inainte sa ne luptam cu “soarecii parlamentului”… ar trebui sa ne unim noi intre noi. Si nu, nu cauzele ne vor uni. Ele pot crea cel mult bisericute si ne vor imparti in fronturi opuse. Si zau, ca faceti exact ce “soriceii aia politicieni” asteapta. Va asteapta cu un “picior in groapa” si unul afara sa poata manipula in continuare. Ce credeti voi? Ca eu nu cunosc la ce nivel se falsifica si se genereaza fel de fel de informatii pentru a-si atinge scopurile lor avide de putere? Si cati nu sunt ca mine…

Schimbarea nu va avea loc de acolo…ci de printre noi. 


Unirea si salvarea poporului roman va fi posibila cand va invata in loc sa se planga sa zambeasca…

One thought on “Protestez

 1. Write more, thats all I have to say. Literally,
  it seems as though you relied on the video to make your point.
  You definitely know what youre talking about, why throw
  away your intelligence on just posting videos to your weblog
  when you could be giving us something enlightening to read?

  my web blog … signature links; http://www.ask.com,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>